Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Hernia

De meeste mensen zijn bekend met het woord 'hernia' en de bijbehorende zenuwpijn en uitstraling in arm of been. Toch is voor velen niet duidelijk wat het precies is, waardoor men soms onnodig schrikt als men ermee geconfronteerd wordt. Hernia’s komen namelijk in verschillende gradaties voor en hierdoor is er, in tegenstelling tot wat men vroeger beweerde, niet altijd een operatie nodig om de symptomen van een hernia te verminderen.

Per definitie is een hernia een uitstulping van de kern van een tussenwervelschijf, waarbij een in de buurt liggende zenuw bekneld of geïrriteerd kan raken. De mate waarin dit gebeurt bepaalt vaak hoe uitgesproken de pijnklachten zijn. Dit kan variëren van alleen rugpijn tot uitstraling naar de benen of armen. Ook zijn er soms uitvalsverschijnselen waar te nemen, zoals krachts- of gevoelsverlies.

Het is niet altijd duidelijk hoe de klacht ontstaan is. Het kan verschillen van een acute buk-/tilbeweging tot een houdingsprobleem of sluimerende rugklacht die zeer geleidelijk in een hernia resulteert. Door lichamelijk onderzoek zal een chiropractor niet alleen proberen vast te stellen waar een hernia precies zit, ook zal worden gekeken wat er in iemands situatie kan worden veranderd om klachten die resulteren uit een hernia zo veel mogelijk te verminderen.

Zo zal een chiropractor u adviezen geven ten aanzien van uw houding en zal er worden gepoogd door middel van chiropractische technieken de druk op de beschadigde tussenwervelschijf zo minimaal mogelijk te houden. Hierdoor krijgt de hernia gelegenheid zich te gaan herstellen en kan de geïrriteerde zenuw tot rust komen. Ook wordt er vaak een oefenprogramma voorgesteld om een stabiele situatie te scheppen waarin de klachten de minste kans hebben weer de kop op te steken.

Maak een afspraak

Fijne praktijk

Nette assistentes, correcte afhandelingen zowel financieel als verzekeringstechnisch.

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016