Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Ischias

Per definitie staat de aandoening 'ischias' voor een beknelling of irritatie van de Ischias zenuw, een van de grootste zenuwen van het been. Zo’n irritatie kan verschillende oorzaken hebben, zoals flinke artrose (slijtage) van de onderrug, een uitstulpende tussenwervelschijf (hernia), of een verkramping van een bilspier. Vaak zijn pijn, doofheid en tintelingen in het been het resultaat. Deze aandoening is relatief zeldzaam.

In Nederland wordt echter de naam 'ischias' vaak min of meer foutief gebruikt. De term wordt namelijk gebruikt als een verzamelnaam voor vrijwel alle klachten waarbij uitstraling naar het been waar te nemen is. Dus, onafhankelijk van of er daadwerkelijk een irritatie van de Ischias zenuw plaatsvindt. Er zijn namelijk vele andere oorzaken voor uitstralingspijn naar de benen, zoals slijtage van de heup, verkramping van sommige bilspieren, of disfunctioneren van een bekken- (of SI-) gewricht.

Uw chiropractor zal tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk zo nauwkeurig mogelijk proberen de reden voor uw rug- en beenklachten vast te stellen. In gevallen waarbij geen directe irritatie van de zenuwen plaatsvindt is chiropractische behandeling vaak een goed middel om op een effectieve manier van uw klachten af te komen. Wanneer er echter wordt geconcludeerd dat er wel degelijk een irritatie van de zenuw aanwezig is, zal er soms voor worden gekozen eerst de exacte aard en locatie van deze irritatie beter in kaart te brengen, bijvoorbeeld door middel van een röntgenfoto of MRI scan. In sommige gevallen kan daarna wel verlichting van klachten worden ervaren met behulp van chiropractische interventie.

Maak een afspraak

10+

10+ !!! voor allemaal!!

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016