Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Chiropractie Doetinchem
Openingstijden
Maandag08.00 - 17.30 uur
Dinsdag11.00 - 20.30 uur
Woensdag08.00 - 17.30 uur
Donderdag08.00 - 20.30 uur
Vrijdag08.00 - 15.30 uur
Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Artrose

Artrose

Artrose/Slijtage

Bij slijtage gaat de kwaliteit van uw kraakbeen achteruit. Artrose is onherroepelijk onderdeel van ons verouderingsproces en daarom krijgt iedereen er in bepaalde mate mee te maken. Denk echter niet dat u na diagnostisering moet berusten in uw lot. Het slijtageproces is dan wel onomkeerbaar, maar chiropractie kan pijn en stijfheid verminderen.

Klachten
In de meeste gevallen vindt slijtage plaats in de rug, knie en/of de heup. Met als duidelijkste en meest voorkomende symptoom ochtendstijfheid die samen gaat met pijn en moeizaam bewegen.

Oorzaak
Naast leeftijd zijn overgewicht, overbelasting maar ook schade door bijvoorbeeld een ongeval factoren die het ontstaan van artrose kunnen versnellen. Wanneer u onze praktijk bezoekt brengen wij uw klachten en de mogelijke oorzaak daarvan in kaart. Binnen het bewegingsonderzoek worden uw beperkingen duidelijk en waar nodig voeren wij daarnaast specifieke chiropractische, orthopedische en neurologische tests uit. Het kan zijn dat wij u doorverwijzen naar de huisarts voor aanvullend onderzoek en/of een röntgenfoto.

Behandeling door Chiropractie Doetinchem
Onze behandeling zal erop gericht zijn om uw stijfheid te verminderen, uw beweging te vergroten en uw pijn te verlichten. Hierbij richten wij ons op de normale functie van het door artrose aangetaste gewricht en de omliggende gewrichten. Daarnaast adviseren wij u over uw eigen invloed op uw aandoening. Beweging helpt u om opnieuw 'olie' in de gewrichten aan te maken waardoor u 'gesmeerd' zal kunnen bewegen. Echter, u dient wel op de juiste manier te bewegen. Compensatie en overbelasting kunnen uw klacht(en) verergeren.