Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Chiropractie Doetinchem
Openingstijden
Maandag08.00 - 17.30 uur
Dinsdag10.00 - 20.30 uur
Woensdag08.00 - 15.00 uur
Donderdag08.00 - 20.30 uur
Vrijdag08.00 - 15.00 uur
Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Heupklachten

Heupklachten

Heupklachten

Bij heupklachten is het van groot belang de oorzaak goed te ondervangen. Het kan voorkomen dat in eerste instantie niet duidelijk is of uw klachten daadwerkelijk vanuit uw heup veroorzaakt worden.

Klachten worden snel en vaak toegeschreven aan de heup maar komen meestal voort uit problemen van het bekkengewricht (SI-gewricht). Belangrijk is het om zorgvuldig uit te zoeken of u daadwerkelijk lijdt aan heupklachten en wat onze praktijk in dat geval voor u kan betekenen. Middels een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek traceren wij de oorzaak van uw pijn en bespreken wij vervolgens met u een gepast behandelplan.

Artrose ofwel slijtage
Heupklachten kunnen veroorzaakt worden door artrose, een slijtageproces dat langdurig is en geen duidelijke oorzaak kent. Ondanks dat slijtage onomkeerbaar is zijn er binnen de chiropractie wel degelijk mogelijkheden tot pijnverlichting en het uitstellen van een eventuele operatie. Niet in alle gevallen geeft artrose pijnklachten, wanneer dit wel het geval is ervaart u vaak pijn en stijfheid in uw heup. Hierdoor kunt u 'uit de pas' gaan lopen en met een veranderd looppatroon teveel spanning brengen op de spieren in het heupgebied.

Behandeling door Chiropractie Doetinchem
Binnen onze praktijk richten wij ons met onze technieken op uw heupgewricht, bekkengewricht en uw lage rug. Met als doel de stijfheid en spierspanning in uw heup te verminderen. Door onze behandelingen verminderen uw pijnklachten en kunt zich makkelijker bewegen. Wanneer uw artrose in een vergevorderd stadium is kan het voorkomen dat wij u doorverwijzen naar uw huisarts.