Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Chiropractie Doetinchem
Openingstijden
Maandag08.00 - 17.30 uur
Dinsdag10.00 - 20.30 uur
Woensdag08.00 - 15.00 uur
Donderdag08.00 - 20.30 uur
Vrijdag08.00 - 15.00 uur
Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Rugklachten

Rugklachten

Rugklachten

We hebben allemaal weleens last van onze rug. Helaas verdwijnen niet alle rugklachten vanzelf met rust of ontlasten. Vaak verdwijnt de rugpijn even maar keert daarna onverminderd terug. Het is belangrijk om uw chiropractor tijdig te raadplegen om te voorkomen dat uw herstel een lang proces wordt.

Weinig of verkeerd bewegen
De oorzaken van rugklachten zijn zelden terug te vinden op een MRI scan of röntgenfoto, omdat er bij rugklachten bijna nooit sprake is van aantoonbare schade in de rug. Vaker hebben rugklachten een functionele oorzaak omdat ze ontstaan door overbelasting of verkeerd bewegen. Denk hierbij aan te lang stilzitten of het uitvoeren van teveel eenzijdige werkzaamheden. Ook zijn rugklachten vaak een gevolg van verkeerde technieken tijdens tillen en bukken.

Oorzaken
-Verkeerde houding
-Eenzijdige houding
-Repetitieve activiteiten
-Langdurig stilzitten
-Gebrek aan lichaamsbeweging
-Til- en buktechnieken


Variatie in rugklachten

In de beweging van de rug spelen vele factoren een belangrijke rol; het is een samenspel van wervels, spieren, gewrichtskapsels, bindweefsel, tussenwervelschijven en het zenuwstelsel. Wanneer één of meer van deze belangrijke structuren verhinderd wordt in zijn functie, krijgt u rugklachten. Deze klachten kunnen over het algemeen bij diverse patiënten overeenkomen, alleen kan de onderliggende oorzaak significant verschillen. Van groot belang is het om beknopt te analyseren hoe de klachten zijn ontstaan, alvorens de juiste behandeling kan aanvangen.

Analyseren en behandelen
De chiropractoren van Chiropractie Doetinchem zijn uitstekend in staat tot het verrichten van zorgvuldig bewegingsonderzoek. Denk hierbij aan het bekijken van de beweeglijkheid van wervelkolom, spierfunctie en balans. Specifieke testen sluiten daarnaast bijzondere oorzaken (zoals een hernia) uit. Uw behandelplan wordt op basis van deze analyse opgesteld.

Behandeling door Chiropractie Doetinchem
In de chiropractie wordt gebruikt gemaakt van 'manipulaties' - in de volksmond bekend als 'kraken' - om de beweeglijkheid van uw gewrichten te herstellen. De manipulatie is een kleine en snelle beweging met als doel uw gewricht iets op te rekken, de beweging herstelt de souplesse van uw gewricht. Als NCA chiropractoren zijn wij jarenlang getraind in deze zorgvuldige technieken, waardoor we ze veilig kunnen toepassen.

Naast het manipuleren passen wij nog tal van andere technieken toe, zoals:
-Mobilisaties (langzame stretchtechnieken voor de gewrichten)
-Spierstretches
-Triggerpoint-therapie
-Oefeningen
-Taping technieken
-Dry needling


Om uw herstel te bespoedigen krijgt u ter aanvulling op uw behandelplan ergonomische adviezen van ons; dit zijn specifieke oefeningen en algemene gezondheidsadviezen.

Rugklachten hebben de neiging terug te keren omdat ze een direct gevolg zijn van ingesleten gewoontes; onze chiropractoren zullen door middel van deskundig advies het risico hierop zoveel mogelijk minimaliseren.