Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Chiropractie Doetinchem
Openingstijden
Maandag08.00 - 17.30 uur
Dinsdag10.00 - 20.30 uur
Woensdag08.00 - 15.00 uur
Donderdag08.00 - 20.30 uur
Vrijdag08.00 - 15.00 uur
Online afspraak maken en beheren
Bel voor een afspraak:
(0314) 323425
Sportblessures

Sportblessures

Sportblessures

Nederland is een sportief land; bijkomend effect is dat er jaarlijks tussen de drie en vier miljoen sportblessures ontstaan. Gelukkig vereisen lang niet alle sportblessures direct medische zorg. Ter voorkoming van een blessure is het van belang dat uw lichaam goed functioneert. Bij het sporten komen vele motorische complexiteiten kijken; kracht, lenigheid, coördinatie en behendigheid zijn bijvoorbeeld belangrijk bij het beoefenen van sport.

Compensatie
Beweging houdt ons lichaam fit en gezond, het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Wanneer we onze sportoefeningen anders uitvoeren dan bedoeld is kan er in de loop der tijd overbelasting ontstaan. Denk hierbij aan irritatie van de achillespees, een spierverrekking, liesklachten of een terugkerende hamstringblessure (voetbal). Deze hardnekkige blessures zijn vaak slechts het gevolg van compensatie door verkeerd bewegen; de oorzaak ligt meestal elders.

Chiropractie Doetinchem behandelt
-Rugklachten
-Nekklachten
-Repetitieve peesirritaties
-Verrekkingen van gewrichten
-Klachten in de lies


Zwakke plekken
Ook het lichaam van een sporter heeft zwakke plekken. Wij zijn uitermate goed in staat de zwakke plekken in uw bewegingsapparaat op te sporen en te versterken. Er wordt met deze werkwijze niet alleen naar de pijnplek zelf gekeken, maar juist dus ook naar de mogelijke achterliggende oorzaak. De pijnplek is niet altijd de zwakke schakel.

Behandeling door Chiropractie Doetinchem
Met het inzetten van een combinatie van technieken zijn wij in staat om het functioneren van uw spieren en gewrichten te verbeteren. Daarnaast wordt dit aangevuld met specifieke oefeningen en adviezen voor correct trainen die blessurepreventief werken.

Waarom behandeling door Chiropractie Doetinchem?
-Wij behandelen de oorzaak van uw klacht, niet alleen het gevolg
-Naast de spieren leggen wij vooral ook de focus op de functie van uw gewrichten
-Complete aanpak die ook preventief zijn werk doet